ILOSOFIA – ILO on elämän filosofiaa, se on yhteyttä itseen ja sisäisen maailman – se on ILOn tunnistamista. TRIBE kuvastaa meidän yhteyttämme muihin ihmisiin sekä universumiin. Se, mitä me teemme, valitsemme sanoa tai ajatella, vaikuttaa niin meihin itseemme kuin myös muihin ihmisiin ympärillämme ja kumuloituu myös paljon laajemmalle kokonaisuudelle. Siitä johtuen sinun joogaharjoituksesi ei ole vain sinun. Kun herätät oman sisäisen ILOsi, levittäytyy se ympärillesi. Kun sinä voit hyvin, voivat ihmiset ympärilläsi paremmin.

Ansku & Jossu

Minulle ilo on sisin olemuksemme – se on valoa, keveyden tunnetta – loistamista. Ilo asustaa meissä kaikissa, jokainen hetki. Me usein erehdymme hakemaan ja etsimään iloa tuottavia asioita ulkopuoleltamme. Ulkopuolelta voimme saada hetkellisen ilon tunteen, mutta vain ohikiitävänä nautintona. Jotta ilosta voisi muodostua pysyvämpi kannatteleva tila on meidän ennemminkin annettava sen vapautua sisältämme, koska ilo on sisäsyntyistä. Meidän on siis annettava sisäisen maailmamme avautua ilolle – herättää ilo henkiin.

Iloa saattaa kuitenkin usein verhota erilaiset muut tunteet, kuten ahdistus, suru, viha, pelko jne. jotka ikäänkuin muodostavat verhon sisällämme olevan ilon ympärille. Näiden muiden tunteiden vyyhdin on ensin annettava lupa puhdistua ja poistua, jotta sisäinen ilomme pääsee puhtaammin ja keveämmin taas loistamaan – tummempi verho kevenee ja ilo pääsee taas esille verhon takaa. Sallimisen ja lempeän kohtaamisen kautta askellamme kohti syvempää vapautumisen tasoa, kerros kerrokselta, tunne tunteelta. Koska ilo todellakin asustaa meissä ihan jokaisessa, vaikka joskus voisikin tuntua toisenlaiselta.

ILO on siis paikka matkata kohti sisäistä iloisuutta ja valoa. Matkaan kuuluu kaikki tunteiden kirjo ja siksi meillä saa siis olla juuri sellainen kuin olet ja kaikki tunteiden kerrokset ovat siis myös sallittuja.

Se, että saamme jakaa muiden kanssa tuon matkan kohti iloisuutta ja valoa, on tärkeää. Ja myös se, että saamme iloita yhdessä. Koska oikeastaan vasta jakamisen kautta asiat syntyvät todeksi tai todellisemmiksi. Se kun toinen ottaa sinut vastaan juuri sellaisena kuin olet on kultaakin arvokkaampaa. TRIBE kuvastaa minulle yhteisöllisyyttä ja tilaa, jonka yhdessä luomme jotta voimme turvallisesti antaa todellisen sisimpämme tulla taas esille ja nähdyksi – arkisten rooliemme takaa. Heimo luo turvallisuuden tunteen, jossa voit jättää kaikki roolit pois ja tulla täysin sellaisena näkyville kuin olet kussakin hetkessä. Olla yhdessä muiden kanssa – jakaa. Mutta heimossa on lupa myös ottaa omaa aikaa ja vetäytyä oman sisäisen maailmansa äärelle muiden kannattelevan voiman turvassa – kohdata. Kohdata vaikeampiakin asioita, iloita elämän matkasta ja antaa sisäisen valon taas tuikkia kirkkaammin ja vapaammin.

Tule päästämään sisäinen ILOsi valloilleen!

Rakkain terveisin Ansku

Anna-Maria Sinisalo on ILO Triben toinen heimopäälliköistä (omistajista), Jooga ja meditaatio opettaja, Tietoisuuden ja Henkisen hyvinvoinnin valmentaja, MBSR (Mindfulness Stress Reduction) opettaja, entinen kauppatieteilijä, jonka elämä mullistui kun sydän alkoi viedä voimalla kohti unelmia auttaa toisia kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Share This