OUTI MATTILA

”Outin tunnit ovat hitaita tutkiskelun hetkiä, joissa pääset harjoittelemaan hyväksyntää ja lempeyttä itseäsi kohtaan. Outi on opettajana läsnäoleva ja seesteinen.”

Olen Outi, luonnonystävä ja elämän ihmettelijä.

Elämässäni on aina ollut neljä punaista lankaa: liikunta, kulttuuri, luonto ja eläimet, jotka ovat kukin nousseet aina eri elämänvaiheissa vahvemmin esille. Tällä hetkellä etenkin liikunta ja jooga sekä luonto ja eläimet ovat isossa roolissa elämässäni.

Aloitin joogapolkuni Jyväskylän astangajoogakoululla vuonna 2012. Hiljalleen astanga alkoi kuitenkin tuntua keholleni ja mielelleni liian voimakkaalta harjoitukselta ja niinpä lähdin tutustumaan muihin joogamuotoihin, kuten hathaan ja iyengar-joogaan.

Olen ollut aina aikamoinen suorittaja, mutta joogan parissa sain kokea, että kerrankin joku ei sanonut että “tee enemmän” vaan ennemminkin, että tämä riittää ja kaikki on hyvin jo nyt. Se oli jotain ennenkuulumatonta ja tuntui jopa vähän kapinalliselta. Eikö oikeasti tarvitse puskea eteenpäin?

“Hitaamman” joogan kautta löysin itsestäni vieläkin enemmän lempeyttä ja hyväksyntää ja sillä tiellä olen edelleen. Oleellista omassa harjoituksessani ja ohjaamisessani on vahva hyväksynnän ja lempeyden aspekti; hyväksyntä omaa harjoitusta sekä omaa itseä kohtaan.

Pyrin jokaisessa harjoituksessani nostamaan esiin myös sen, että kaikki on hyvin jo nyt eikä kenenkään harjoitusta tekevän tarvitse pakottaa tai puskea kehoa tai mieltä sellaiseen harjoitukseen johon se ei tänään – tai ehkä koskaan – ole valmis. Haluan luoda harjoituksen ajaksi suoritusvapaan tilan niin keholle kuin mielellekin.

Hyväksynnän lisäksi haluan tuoda joogan pariin myös rentoutta – ajatusta siitä, ettei tämä ole niin vakavaa. Haluaisin kannustaa meitä kaikkia olemaan uteliaita omaa harjoitustamme kohtaan; kuulostella rauhassa mitä harjoitus itsessä synnyttää ja opetella ottamaan se vastaan. Prosessi on ainakin itselläni ollut hidas, hiljainen ja kokonaisvaltainen.

Olen valmistunut HIMAn joogaopettajakoulutusesta syksyllä 2016 Saara Rönnholmin johdolla. Yin-joogaa olen opiskellut Saaran lisäksi Clare Gates-Sjöblomin kanssa. Tulevaisuudessa toivoisin voivani yhdistää joogan maailmaan luontoaspektin sekä vapaan, intuitiivisen liikkeen.

Olet sydämellisesti tervetullut tekemään omaa harjoitustasi kanssani!

subscribe & don't be a stranger

Tilaa ILOn uutiskirje