Vietin 4.-7.7. neljä ihanaa päivää Natural High Healing festivaaleilla. Kokemus oli upea ja voisin sanoa, että ne olivat ehkä jopa parhaimmat festarit missä olen koskaan käynyt. Oli myös ihanaa olla asiakkaana pitkästä aikaa. Tämä oli ensimmäinen kertani näillä festareilla ja uskon, että tulen menemään uudelleen. Oli ihanaa olla paikassa, missä tuntui heti, että kuuluu joukkoon. Toki näin on tuntunut muillakin joogafestareilla, mutta nyt kun yöpyi vielä samassa paikassa kolme yötä niin yhteenkuuluvuuden tunne oli vieläkin syvempi. Henna Länsipää, tapahtuman äiti on apujoukkoineen onnistunut luomaan festareille tunnelman, missä jokainen saa olla täysin omana itsenään. 

Kävin useissa eri työpajoissa, mutta haluaisin erityisesti mainita muutaman. Jokaisesta voisi kirjoittaa oman ison postauksen ja ehkä kirjoitankin, mutta nyt käsittelen niitä vain lyhyesti. 

Kåre Landfaldi, Authentic and Drama-Free Relating – Zen Coaching

Norjalainen Kåre osasi tiivistää täydellisen yksinkertaisesti, mistä parisuhteiden draama johtuu ja miten toimia draamatilanteissa. Periaatteessa nämä jo tiesinkin, mutta kertaus ei ole koskaan pahitteeksi ja nyt sain hyödyllisiä käytännön työkaluja siitä, miten jatkaa keskustelua kun huomaa triggeröityvänsä kumppanin tai kenen tahansa sanomisista. Tietysti tämä vaatii harjoittelua ja kärsivällisyyttä, mutta aina voi kehittyä ja päästä eteenpäin. Ehkä suurin oivallus ja muistutus kuitenkin oli, että erityisesti romanttisessa parisuhteessa toinen triggeröi ja triggeröityy jatkuvasti toisesta. Jos jää odottamaan aikaa, että mikään ei koskaan ärsytä tai herätä niitä epämiellyttäviä tunteita, niin jatkuvasti odottaa jotain. Toki välillä on kausia, kun pystyy olemaan enemmän zen kuin toisinaan. Myötätunnolla on iso rooli tässä erityisesti omaa itseään kohtaan.  Täältä voit tutustua lisää Kåreen ja hänen valmennuksiinsa. www.zen-coaching.com

Ravi Logan, Building Spiritual Communities

Ravi tulee USAsta ja hän on pitkän linjan meditaatio-ohjaaja ja perustanut Dharmalaya nimisen henkisen yhteisön Oregoniin, Eugeniin. Hän kertoi tutkimuksesta, jossa oli huomattu, että yhteisöllisyys ja sillä että kuuluu yhteisöön on suurempi merkitys ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin kuin ruokavaliolla ja liikunnalla ja ympäristötekijöillä. Tämä vaikutti erittäin mielenkiintoiselta ja merkitykselliseltä. En ole tutkimusta lukenut, joten en voi sitä kommentoida sen syvemmin, mutta mielestäni tämä on erittäin kiinnostava aihe ja haluaisin selvittää sitä lisää, sillä nykyajan yksilöä korostava kulttuuri tuo tiettyjä paineita, jotka aiheuttavat paljon stressiä ja ahdistusta. Itselleni ehkä tärkein oivallus tästä luennosta oli, se että jos haluaa rakentaa henkistä yhteisöä tai kuuluu johonkin yhteisöön, niin ei pidä ajatella sitä omana erillisenä maailmanaan, vaan että kaikki yhteisöt kuuluvat tähän maailmaan ja ovat osa sitä. Emme voi eristäytyä omaan kuplaamme, vaikka haluaisimme, sillä silloin muutos jää vaan rajatun piirin keskelle. Dharmalaya yhteisöstä voit lukea lisää täällä:

Kaisa Kuurne, The Creative Power of The Wild Woman

Kaisa käsitteli työpajassaan villinaisen arkkityyppejä, liittyy myös jumalatar-teemaan, josta tulossa blogipostaus ehkä myöhemmin. Villinainen on nainen, joka luottaa intuitioonsa ja omaan voimaan ja syklisyyteen eri asioiden luomisessa ja synnyttämisessä. Kaisa kertoi ihanasti historiasta ja aiheesta yhdistäen sen joogaan ja rumpumatkaan, joita minä niin rakastan. Kaisan inspiroivista palveluista lisää täällä:

Kasvutahto Oy

Lani Rocillo, Healing Voice and Shamanic Journeying

Tämä upean kanadalaisen naisen maaginen shamaanimatka oli minulle ehkä syvin kokemus festareilla. Tällä shamaanimatkalla käytettiin apuna shamaanirumpuja ja intuitiivista ryhmä-ääntelyä, joka oli todella voimallinen kokemus. Itselleni on ollut aina haasteellista “laulaa” tai “mantrata” ryhmän edessä ja olen sitä työstänyt paljon. Nyt kun täysinäinen tiipii lauloi/äänteli yhteen aikaan oli äänen voima uskomattoman voimakas ja resonointi kehossa valtava. Tämä matka oli hyvin henkilökohtainen ja voimaannuttava. Lani sivuille pääset tästä:

Sound Being

Muita upeita ohjaajia ja artisteja, jotka koskettivat minua: Joogaohjaaja Cat Duval, Muusikot/laulajat Mikko Heikinpoika ja Magdalena ja Naisenergian voimaannuttaja Eva Williams.

Festarit olivat ihana kokemus, jossa sai tanssia, nauraa ja laulaa sydämen kyllyydestä, syödä hyvin ja tavata upeita ihmisiä. Suosittelen lämpimästi. 🙂

Täältä voit tutkia festareiden antia: Natural High Healing festival

Ihanaa päivää toivoo Jossu

Share This